Logo reklama
CRM.REKLAMA.IF.UA
Рекламуємо Івано-Франківськ
та івано-франківців!
Івано-Франківськ, вул. Є. Коновальця, 16/7
050 432 40 20, 068 432 40 20

Президенте, розблокуйте Маріуполь: у місті катастрофічна ситуація

Вільні біл борди

Активісти закликають робити відео, ставити хештеги #unlockmariupol та викладати в соціальних мережах.

“Ми не можемо просто спостерігати за тим, що відбувається в Маріуполі. Зараз кожен українець у всіх куточках світу повинен кричати про це! Президенте, розблокуйте Маріуполь! #unlockmariupol я благаю усіх – запишіть коротке відео з цим хештегом! Не мовчіть, бо кожне втрачене там життя буде і на нашій совісті! Азов, ви наші захисники! Тримайтеся, рідн” – сказала у зверненні журналістка та громадська діячка Марічка Жук.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні зазначив, що людей з Маріуполя, які дістались Бердянська, евакуйовують у Запоріжжя.

“Всього за минулу добу вивезли понад 6000 тисяч осіб, з них понад 2000 – діти. Окупанти відкрили мінометний вогонь по ділянці дороги між Василівкою та Кам’янським у Запорізькій області. Дивом загиблих немає. Лише 5 поранені”, – доповів Президент.

Він нагадав, що в блокадному Маріуполі російська авіація цілеспрямовано скинула бомбу на драмтеатр – будівля зруйнована. Кількість загиблих наразі невідома.

Драмтеатр, культурний центр міста, було визначено місцем збору біженців, які втратили житло та засоби для існування. Окупанти не могли цього не знати, адже це було офіційно визначене місце.

Як відомо, в театрі переховувалось майже тисяча цивільних маріупольців. На теперішній час не відома кількість загиблих та поранених. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми.

Цей театр був прихистком, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя.

  •  

У ефірі українських телеканалів радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко сказав, що ситуація у місті катастрофічна.

«Ситуація там катастрофічна, ситуація там жахлива. Поки що ми не маємо якоїсь такої більш-менш стабільної інформації, яку можна було б наразі оповіщати на всю країну. На жаль, ситуація там неймовірно складна», – заявив він.

Зі свого боку народний депутат України, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (фракція “Слуга народу”) в ефірі українських телеканалів заявив, що ворог також фактично нищить мирне місто Чернігів, передає Укрінформ.

«У мене таке враження, що у Путіна є, напевне, якась екзистенційна злість на Чернігів, Харків і на Маріуполь. Щодо Маріуполя – зрозуміло, там жахлива ситуація, про яку всі знають. Чернігів – одне з найстаріших міст, яке фактично породило Київську Русь і було колискою наших пращурів, і путін його знищує, так само як і місто Харків. Щодо Харкова – мабуть, він очікував, що це – оплот «руського міра», а його там зустріли таким небаченим і нечуваним спротивом, що він просто нищить його з лиця землі, нищить цілі квартали – Салтівка, у центр постійно прилітають ці снаряди тощо», – заявив Веніславський.

Читайте також: В Україні загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії росії


Вільна з: 2024.03.29
Призма / 3х6
IF365
Івано-Франківськ
Вулиці: Незалежності, Бандери
Орієнтир: Бандери-Незалежності(ЦНТІ) (призма)

Вільні біл борди



Вільна з: 2024.03.29
Призма / 3х6
IF365
Івано-Франківськ
Вулиці: Незалежності, Бандери
Орієнтир: Бандери-Незалежності(ЦНТІ) (призма)

Напишіть нам

Напишіть нам